Tjänster

Certifierade specialister ger din putsade fasad extra lång livstid!

En fasadrenovering med putsad fasad ger ett tidlöst material. Jämfört med många andra fasadalternativ är en putsad fasad inte begränsad till plana ytor utan den kan  följa underlaget i precis vilken form som helst. Möjligheterna att variera kulör och struktur  så att den putsade ytan passar till dörrar, fönster, burspråk och balkonger är nästan oändliga. Vi inom SEHED Fasad är certifierade Weber-entreprenörer. Inom Weber finns över 100 år av erfarenhet. Vi arbetar med beprövade tekniker och med putsprodukter som är baserade på naturmaterial. Genom högt ställda krav på både material och på vår personal som är certifierad för sina arbetsuppgifter uppnår vi ett resultat som ger dina fasader extra lång livstid. Vi arbetar med marknadens bredaste sortiment för putsprodukter. Allt från traditionella putsprodukter till moderna fasadsystem, med eller utan isolering. Till såväl nyproduktion eller renovering har vi rätt system för alla förbättringar.

Murning

Tegel är ett av de äldsta byggnadsmaterialen som finns. Inte bara Colloseum utan många svenska kyrkor är byggda i tegel. Den mest kända för oss är naturligtvis Uppsala domen. Tegel hade en storhetstid i Sverige för knappa 200  år sedan genom att det var brandsäkert och samhällen med många tegelbyggnader klarade sig ofta bättre i de stora bränder som härjade med jämna mellanrum. Med teglet kom också tegelbruken som ökade i antal och uppgick till hela 500 i början av 1900 talet. Tegelbruken har i praktiken helt försvunnit från svensk mark. Det är glädjande att åter se en renässans för detta oslagbara byggnadsmaterial. Tegel som byggnadsmaterial är på väg tillbaka. Många tror att murning med tegel är ett dyrt byggnadssätt. Detta är en schimär. Om hänsyn tas till underhåll och livslängd är tegel ofta oslagbart som byggnadsmaterial. Vi som representanter för skickliga hantverkare inom murarskrået gläds extra åt det faktum att tegel är oslagbart ur ekologisk synpunkt. Vi samverkar med alla kvarvarande stora tegeltillverkare och vi kommer gärna med förslag på lösningar för olika tegelkonstruktioner. Vi har medverkat vid uppförandet av många kända tegelbyggnader i Stockholm och Mälardalen. Exempel på detta är allt från flera av Karolinska Institutets byggnader, Byggbolagens gamla och nya huvudkontor, återuppbyggnaden av Uppsala Saluhall, Nya industribyggnader såsom Q-med i Uppsala till några av Stockholms nya vackra bostadsområden, exvis Hammarby Sjöstad och Beckomberga.

Tilläggsisolering

​Tilläggsisolering av fasader tillsammans med fönsterbyte är en av de mest energibesparande åtgärder som kan göras för en fastighet.

Fönsterrenovering

Fönsterrenovering eller fönsterbyten är normalt den åtgärd som har störst possitiv effekt ur energisparningssynpunkt. Vi har lång erfarenhet av fönsterbyten och samarbetar med flera av de ledande företagen för leverans och montering av fönstersystem eller för renovering av befintliga fönster.

Balkonginglasning

Genom en balkonginglasning skapar du ett extra rum till din bostad. Du får en vacker vinterträdgård eller blomsterrum där du kommer nära utemiljön. Med en modern inglasning ökar du ofta värdet på bostadenmed ett belopp som överstiger investeringskostnaden. Samtidigt sänks dina energikostnader och du får ett bättre inomhusklimat. Det finns många fler fördelar. En bra inglasning stärker normalt inbrottsskyddet för din bostad. Under en lång följd av år har vår balkongavdelning arbetat med olika system för inglasning. Vår erfarenhet av fördelar med olika system upplevs ofta värdefullt när fastighetsägaren eller bostadsrättsförmedlingen skall fatta beslut om balkongutformning och inglasningssystem.

Untitled-1

20140702-_MG_9310Kv-Linden

Brf Mullvaden

20140702-_MG_9226Kv-Nebulosan

20140702-_MG_9247Kv-Haubitsen

P1020544

INGLAS